Cégalapítás előtt

Ha még nem döntöttél, hogy milyen formában kezd meg vállalkozásodat, segítünk a döntésben.

                  

kerdojel Röviden összefoglaljuk, hogy milyen lehetőségeid vannak amennyiben további kérdéseid lennének úgy kérj időpontot egy 1 órás ONLINE tanácsadásra melynek az ára szerződés kötés esetén az első számviteli díjból jóváíródik. 

FONTOS: mielőtt belevágnál a cégalapításba a következő kérdésekre kell a választ keresned egy szakember segítségével:

– főállású egyéni illetve társas vállalkozó lennél vagy van heti 36 órát  meghaladó jogviszonyod

– tevékenységhez szükséges végzettséggel rendelkezel-e

– áfa körbe kívánsz-e tartozni

– milyen szakmakódokat vagy teáor kódokat fogsz választani

– hol lesz a székhelyed

– várhatóan milyen számlaforgalommal és bevétellel fogsz rendelkezni

– kívánsz-e a magánvagyonoddal felelni a vállalkozás ügyeiben

– szükséges –e vállalkozói bankszámlát nyitnod

– választottál-e már cég nevet

– egyedül vagy többen lesztek tagok a vállalkozásban

Egyéni vállalkozás

Amennyiben a lehető leggyorsabban vállalkozási formát szeretnél akkor az egyéni vállalkozást választhatod. Megalakulásához egy könyvelőre, ügyfélkapura és egy számítógépre lesz szükséged ugyanis az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket kizárólag elektronikusan intézhetjük. Költsége nincs. 

 

Bt. alapítás

Betéti társaság (bt.) –és az összes társasági forma- társasági szerződésének elkészítését ügyvédek végzik. Bt. alapításához minimum két ember kell; egy beltag, aki teljes magánvagyonával felel a cég tevékenységéért, valamint egy kültag, aki csak a befizetett törzsbetétje erejéig tartozik felelősséget vállalni. Bt. bármilyen kis tőkével megalapítható.

 

Kft alapítás

A Kft. alapításának szabálya megegyezik a bt-nél leírtakkal. Eltérés annyiban van, hogy alapításához már 1 tag is elegendő. Kft. alapításakor előírt tőkeminimum jelenleg 3 millió Ft. Alapításkor a jegyzettőkét a cég bankszámláján vagy a  házipénztárban kell elhelyezni. Az előírt tőkeminimum teljesítése részben apporttal (eszközök átadásával) is megoldható. A tagok a bevitt vagyonuk összegének erejéig vonhatók felelősségre.

 

 

 

*Szerződéskötés esetén a tanácsadás ingyenes. Szerződés nélküli online tanácsadás 19800 ft. A tanácsadást követő 30 napon belüli szerződéskötés esetén a tanácsadás díját az első havi könyvelési díjból jóváírjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulcsszavak: Könyvelés Fóton, Könyvelés fóton, Könyvelés Dunakeszi, Könyvelés dunakeszi, Könyvelés Erdőkertes, Könyvelés erdőkertes, Könyvelés erdőkertes, Könyvelés Mogyoród, Könyvelés mogyoród, könyvelés, könyvelő, Fót, Erdőkertes, számvitel, beszámoló, adóbevallás, bérszámfejtés, könyvelés Fóton, könyvelő Fóton, könyvelő Erdőkertesen, mérlegképes könyvelő, regisztrált mérlegképes könyvelő, alapítvány könyvelése, egyéni vállalkozók könyvelése, mérleg készítés, könyvelés Dunakeszin, Dunakeszi, kft könyvelése, cégalapítás ingyen cégalapítás